Tel: 0315-230530
Email: contact@autoflexx.nl

Aircosysteem

De meeste personenauto’s en bedrijfswagens zijn tegenwoordig voorzien van een aircosysteem. Een airco is comfortabel en zorgt ervoor dat u ontspannen kunt autorijden. Daarnaast levert de airco een wezenlijke bijdrage aan de veiligheid doordat het concentratievermogen van de bestuurder bij een aangename temperatuur optimaal blijft. In de zomer houdt de airco uw auto lekker koel en in de winter voorkomt het dat de ruiten beslaan. Het is verstandig om de airco het hele jaar door te gebruiken. Dit voorkomt dat door stilstand nare luchtjes ontstaan.

  Anders dan veel mensen denken, is het aircosysteem niet onderhoudsvrij. Zelfs een goed werkend aircosysteem verliest er 8% tot 10% koudemiddel per jaar. Na enkele jaren merkt u dat de koelcapaciteit van de airco minder wordt. Koudemiddel zorgt naast koeling ook voor de smering van het aircosysteem. Als de vulgraad van het koudemiddel onder een bepaald niveau daalt, kan er aanzienlijke schade ontstaan. Het ‘hart’ van de airco (de compressor) wordt dan onvoldoende gesmeerd, raakt oververhit en gaat kapot. Reparatiekosten: minimaal € 500,-!

Om uw aircosysteem optimaal werkend te houden, is regelmatige controle in een professionele werkplaats noodzakelijk. Bij Auto-Flexx bezitten wij behalve de kennis en kunde ook de middelen om dit te kunnen doen. Bij Auto-Flexx zijn wij gespecialiseerd in het onderhouden en repareren van aircosystemen.

Een aantal tips:

  • Zet de airco minstens één keer per week 10 minuten aan. Dit zorgt voor smering van de afdichtingen, waardoor e kans op lekkages kleiner wordt
  • Zet de airco niet te koud. Het verschil met de buitentemperatuur kan het beste niet meer dan 6 graden zijn
  • Zet voor het vertrek kort de deuren of de ramen open, zodat de meeste warmte verdwenen is
  • Beter is om 5 minuten voor het einde van de autorit de airco uit te zetten. Hiermee voorkomt u dat er vocht achterblijft in het systeem waardoor de kans op vorming van nare luchtjes wordt verminderd
  • Laat uw airco reiningen indien u een nare lucht ruikt
Bel nu
Route