Tel: 0315-230530
Email: contact@autoflexx.nl

Remmenservice

De auto’s van tegenwoordig zijn veel veiliger dan hun oudere voorgangers. Ze beschikken over airbags, kreukelzones en dwarsbalken. Maar de remmen zijn nog steeds een van de belangrijkste onderdelen van een auto als het gaat om veiligheid. Uit onderzoek blijkt dat 25% van de auto’s rondrijdt met een niet deugdelijk functionerend remsysteem.

De remmen zijn niet van de een op de andere dag versleten. Slijtage vindt geleidelijk plaats. Het remsysteem bestaat uit diverse aan slijtage onderhevige onderdelen, onder ander de remblokken, remschijven, remschoenen en wielremcilinders. Alle onderdelen van het remsysteem moeten 100% in orde zijn om altijd een goede remwerking te garanderen. Daarom is het noodzakelijk om het remsysteem regelmatig te laten controleren. Bij Auto-Flexx wordt dit standaard bij elke beurt gedaan.

Doorrijden met een niet goed functionerend remsysteem is niet alleen gevaarlijk, maar zal ook vaak een duurdere reparatie tot gevolg hebben. Wanneer bijvoorbeeld de remblokken totaal versleten zijn, zullen ze de remschijven beschadigen, waardoor ook deze moeten worden vervangen.

Wanneer u twijfelt of uw remsysteem nog wel goed functioneert, kom dan gerust even langs bij Auto-Flexx.

Auto-Flexx adviseert u direct het remsysteem te laten controleren wanneer:

  • er sprake is van een langere remweg
  • u het rempedaal ver kunt intrappen
  • uw stuur trilt tijdens het remmen
  • u een schavend geluid hoort tijdens het remmen
Bel nu
Route